Blog

Foto 1 min - Ora Machines

Ontdek de Kracht van de GRAVICOLOR 110: Uw Ultieme Oplossing voor Nauwkeurige Grondstofdosering en -mixing

Bij het verbeteren van productieprocessen draait alles om precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Daarom zijn we verheugd om de GRAVICOLOR 110 aan u voor te stellen, een geavanceerde gravimetrische doseerunit die perfect is voor het mengen van verschillende grondstoffen zoals virgin materiaal, masterbatch additieven en maalgoed. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze innovatieve unit en laten we zien hoe het uw productieproces naar een hoger niveau kan tillen.

Lees verder »
Droger

De Kunst van Granulaatdroging: Het verhogen van kwaliteit en efficiëntie in de kunststofproductie

Het granulaat droogsysteem wordt gebruikt om vocht te verwijderen uit kunststofgranulaten voordat ze het verwerkingsproces (spuitgieten, extruderen of blaasvormen) ingaan. Een teveel aan vocht kan leiden tot gebreken in het eindproduct, verminderde mechanische eigenschappen en verwerkingsuitdagingen. Te droog materiaal kan op dezelfde wijze leiden tot verwerkingsproblemen en afgekeurde onderdelen. Een effectief systeemontwerp is essentieel om gewenste droogresultaten te bereiken, terwijl het energieverbruik en operationele kosten worden geminimaliseerd.

Lees verder »
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »
Foto 1 - Ora Machines

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
granulaat drogen

Optimaliseren van granulaat drogen: Balanceren van de Vier Cruciale Parameters

Het correct beheren van de droogparameters voor drogen van kunststof granulaten is cruciaal om hun kwaliteit en prestaties in diverse industriële toepassingen te waarborgen. Deze vier parameters – tijd, luchtstroom, temperatuur en dauwpunt – spelen een cruciale rol bij het bereiken van het gewenste vochtgehalte in de granulaatkorrels. In dit gedachte-experiment zullen we de gevolgen verkennen wanneer drie van deze optimaal zijn ingesteld, terwijl de vierde ofwel te hoog of te laag is.

Lees verder »
fe13969f bef3 4b3a a40b 4d1a136d2849 2 - Ora Machines

Decentrale (stand alone) vs Centrale Drogers: Het Ontrafelen van de Beste Keuze voor Jouw Bedrijfsvoering

Het drogen van granulaat is een cruciaal proces in de kunststofindustrie om optimale materiaaleigenschappen en productie-efficiëntie te behouden. Deze drogers kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën – Decentrale (stand alone) drogers, vaak geplaatst naast de machine, en centrale droogsystemen – die geschikt zijn voor verschillende soorten spuitgietoperaties. Deze blog heeft als doel een diepgaande vergelijking te bieden tussen deze twee systemen, waarbij hun voordelen, beperkingen en geschiktheid voor verschillende industriële toepassingen worden belicht.

Lees verder »
1 300x199 1 - Ora Machines

Grijperoplossingen van AGS Automation Greifsysteme Schwope GmbH: Het AGS PreciGrip-systeem en EOAT

De grijperoplossingen van AGS Automation Greifsysteme Schwope GmbH, zoals het AGS Precigrip-systeem en de End-of-Arm Tooling (EOAT), bieden geavanceerde technologieën voor nauwkeurige manipulatie van objecten in industriële automatiseringstoepassingen. Met hun nadruk op nauwkeurigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid hebben deze systemen bewezen waardevolle hulpmiddelen te zijn in verschillende industrieën.

Lees verder »
Nozzle Groche schroefuitlaat 300x125 1 - Ora Machines

Homogeniseren 2.0

Het homogeniseren van materiaal in een spuitgietmachine kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Om deze uitdagingen te overwinnen, kan het gebruik van een geavanceerde mengmond zoals de GSM Mixing nozzle/spuitmond van Groche helpen om het materiaal homogeen te mengen en de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren.

Lees verder »
Nieuw Bitmapafbeelding 300x300 1 - Ora Machines

Een ‘verdraaid’ Goede Separeer Oplossing

In de productie-industrie is het belangrijk om het productieproces efficiënt en effectief te houden. Een goed werkend sorteersysteem is hierbij van groot belang. De separeertrommel van MTF Technik is een uitstekend sorteersysteem dat deze eisen overtreft. In deze blog bespreken we de voordelen van de separeertrommel van MTF Technik.

Lees verder »
het oorspronkelijke naambordje aan de eerste kantoren in Bussel

Bijna 75 jaar kwaliteit en expertise

We schrijven 1949 wanneer Lambertus Van Ballegooijen zich onder de handelsnaam ORA machines inschrijft bij de Kamer van Koophandel in Brussel. Nu, anno 2022, staat Pieter van Ballegooijen al enige jaren aan het roer van onze gespecialiseerde onderneming. ORA 3.0 is een feit! We nemen u graag mee in de historie van ons prachtige bedrijf!

Lees verder »

Onze leveranciers

Hallo, kan ik je helpen?