Een oplossing voor de uitdagingen bij het vermalen van harde spuitgiet aanspuittakken!

Elke spuitgieter kent het wel, de uitdagingen bij het vermalen en hergebruiken van harde grondstoffen/aanspuittakken in uw productieproces. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om de juiste maalmolen met de juiste functies en specifieke vermogens te selecteren.

De grootste uitdagingen voor het vermalen van harde aanspuittakken zijn:

  1. Slijtage: Harde aanspuittakken kunnen de messen en andere onderdelen van de maalmolen beschadigen, wat resulteert in verhoogde slijtage en vervangingskosten.
  2. Vastlopen: Harde aanspuittakken kunnen de rotor van de maalmolen blokkeren, wat resulteert in vastlopen en verstoringen in de productie.
  3. Geluid: Harde aanspuittakken kunnen leiden tot harde en ongewenste geluiden bij het vermalen, wat kan leiden tot overlast voor werknemers en omgeving.
  4. Afval: Harde aanspuittakken kunnen de kwaliteit van het malmateriaal beïnvloeden en resulteren in een grotere hoeveelheid afval.
  5. Minder productiviteit: Harde aanspuittakken kunnen de productiviteit van de maalmolen verlagen door vertragingen, vervangingen en onderhoudskosten.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om de juiste maalmolen met de juiste functies en specifieke vermogens te selecteren.

Een uitstekende optie voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiënte en stille maalmolen is de Rapid OneCUT PRO. Dit is een langzaam lopende maalmolen, speciaal ontworpen voor het malen van kleinere producten en aanspuitingen. Met een capaciteit van tot 30 kg/u is het een uitstekende oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een productieve maalmolen zonder al te veel lawaai.

De Rapid OneCUT PRO beschikt over innovatieve technologieën, waaronder Rapid EnergySMART, Quick Rotor Release en Rapid FlexiSPEED. Dankzij deze technologieën bespaart het systeem tot 80% op het energieverbruik, is het gemakkelijk schoon te maken en kan de rotorsnelheid worden aangepast aan de materiaaleigenschappen. Bovendien beschikt de OneCUT PRO over een automatische rotoromkering, die het vastlopen van de maalmolen voorkomt.

Al met al is de Rapid OneCUT PRO een uitmuntend product in zijn klasse, aangeboden door ORA Machines. Het is een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een stille, efficiënte en gemakkelijk te gebruiken maalmolen.

Bekijk onderstaande video:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?