Een Warm Welkom voor de Inmex Intern Verwarmde Spuitneus

Als we het hebben over innovatie die het spuitgietproces verbetert, staat Inmex altijd vooraan. Hun nieuwste uitvinding, de intern verwarmde spuitneus, is een ware gamechanger in de wereld van spuitgieten.
Inmex Intern Verwarmde Spuitneus

Wat maakt het zo bijzonder?

Bij traditionele spuitneuzen zitten de verwarmingsbanden aan de buitenkant, maar bij de Inmex intern verwarmde spuitneus is het verwarmingselement slim verpakt binnenin. Het zit in een spiraalvormige groef in de neus zelf, waardoor het direct in contact staat met het materiaal dat wordt gespoten. Deze aanpak zorgt voor een veel betere warmteoverdracht en een snellere reactie op veranderingen in temperatuur, zoals een koude matrijs.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn tal van voordelen aan deze nieuwe technologie:

  • Krachtige warmte-inbreng: De interne verwarming zorgt voor een snelle en efficiënte warmteoverdracht, waardoor het spuitgietproces nog soepeler verloopt.
  • Snel reageren op veranderingen: Dankzij de directe warmteoverdracht kan de spuitneus snel reageren op temperatuurschommelingen, wat de productiviteit ten goede komt.
  • Bescherming tegen schade: Doordat het verwarmingselement binnenin zit, wordt schade door overspuiten voorkomen en gaat de spuitneus langer mee.
  • Compact formaat: De spuitneus heeft een kleine buitenkant, waardoor hij perfect is voor toepassingen waar ruimte beperkt is.
  • Gelijkmatige warmteverdeling: De slimme constructie zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, wat resulteert in consistente prestaties.
  • Makkelijke installatie: Deze spuitneus kan achteraf worden geïnstalleerd op bijna elke spuitgietmachine, ongeacht het merk.
  • Nu beschikbaar: Met insteeklengtes van 65 of 115 mm zijn de intern verwarmde spuitneuzen direct beschikbaar voor gebruik.
2 - Ora Machines

Een sprong vooruit

Met de introductie van de intern verwarmde spuitneus zet Inmex een nieuwe standaard voor efficiëntie en prestaties in de wereld van spuitgieten. Of het nu gaat om ingewikkelde producten of grote productievolumes, deze innovatie zal een wereld van verschil maken voor fabrikanten over de hele wereld. Laten we dus samen de warmte omarmen en de toekomst van spuitgieten vormgeven met Inmex.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?