Engelenhaar

Voorkom engelenhaar bij kunststof granulaat transport: oplossingen en tips.
plaatje 2 - Ora Machines

Het probleem van engelenhaar bij kunststof granulaat transport verwijst naar het verschijnsel waarbij de kunststofdeeltjes, tijdens het transport, zich wrijven tegen de wanden en tegen elkaar botsen, waardoor er fijne vezels of draadjes (ook wel “engelenhaar” genoemd) ontstaan.

plaatje 3 - Ora Machines

Dit kan leiden tot verstoppingen in de transportleidingen, aanzuighoppers of doseerunits. Daarnaast kan het zorgen voor een afwijking in het productie proces en in extreme gevallen kan het schade veroorzaken aan de verwerkingsapparatuur, zoals de spuitgietmachines.

Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem, waaronder:

  • Gebruik van geschikte apparatuur: Het gebruik van transportapparatuur met gladde oppervlakken, zoals leidingen met lage wrijvingscoëfficiënten, kan helpen om de wrijving tussen de (hardere) granulaten te verminderen en zo de vorming van engelenhaar te voorkomen.
  • Luchtreinigingssysteem: Het gebruik van een luchtreinigingssysteem kan ook helpen om engelenhaar te voorkomen. Deze systemen creëren een luchtstroom die de losse vezels uit de transportleidingen afzuigt voordat ze problemen kunnen veroorzaken.
  • Materiaalselectie: De keuze van het materiaal van de granulaten kan ook van invloed zijn op de vorming van engelenhaar. Materialen met een hoge dichtheid, zoals nylon of polycarbonaat, hebben bijvoorbeeld minder de neiging om engelenhaar te vormen dan materialen met een lage dichtheid, zoals polyethyleen.
  • Verandering van transportparameters: Het aanpassen van transportparameters, zoals de transportsnelheid of de diameter, hoek of verkorten van de weg van de transportleiding, kan ook helpen om de vorming van engelenhaar te verminderen.
  • Regulier onderhoud: Regulier onderhoud van de transportapparatuur, zoals het reinigen van de transportleidingen en het vervangen van versleten onderdelen, kan ook helpen om de vorming van engelenhaar te voorkomen.

ORA Machines heeft al ruim 70 jaar expertise in de kunststofverwerkende industrie. ORA Machines is de specialist als het gaat om materiaal transport en handling. Wij kunnen u helpen met uw problemen rond engelen haar. Contact ons voor gratis en vrijblijvend advies!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?