Homogeniseren 2.0

Het homogeniseren van materiaal in een spuitgietmachine kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Om deze uitdagingen te overwinnen, kan het gebruik van een geavanceerde mengmond zoals de GSM Mixing nozzle/spuitmond van Groche helpen om het materiaal homogeen te mengen en de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren.

Uitdaging

Polymeren zijn slechte geleiders van warmte. Tests in extrusie systemen hebben aangetoond dat er significante temperatuurverschillen kunnen optreden bij de schroefuitlaat (tot +/- 20°C).

Dit probleem leidt tot tolerantie-afwijkingen in het spuitgietproces en dus tot een verhoogd afkeurpercentage; vooral bij technische onderdelen.

Eventuele temperatuurverschillen betekenen ook verhoogde cyclustijden, omdat tijdens het koelen de max. temperatuurpieken in de gevormde onderdelen moeten worden overwogen.

Een vermindering van de cyclustijd betekent extra besparingen op de bedrijfskosten.

Een belangrijke reden voor deze en andere variatie is het niet juist homogeniseren van verschillende materialen zoals bijvoorbeeld masterbatch en Virgin materiaal.

Het homogeniseren van materiaal in een spuitgietmachine kan verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

  • Materiaalcompatibiliteit: Niet alle kunststof materialen kunnen gemakkelijk worden gemengd. Sommige materialen hebben verschillende smelttemperaturen of smeltpunten, waardoor het moeilijker wordt om ze homogeen te mengen. Dit kan leiden tot inconsistente materiaaleigenschappen en productkwaliteit.
  • Snelheid: De snelheid van de spuitgietmachine kan ook een uitdaging zijn voor het homogeniseren van materiaal. Als het materiaal te snel door de machine gaat, kan er onvoldoende tijd zijn om het materiaal volledig te homogeniseren. Dit kan leiden tot materiaalinsluitingen en inconsistenties in de productkwaliteit.
  • Druk: De druk die wordt uitgeoefend tijdens het spuitgietproces kan ook een uitdaging zijn voor het homogeniseren van materiaal. Als de druk niet consistent is over het hele proces, kan dit leiden tot ongelijke menging van het materiaal.
  • Ontwerp van de mengneus: Het ontwerp van de mengmond kan ook een uitdaging zijn voor het homogeniseren van materiaal. Traditionele mengmethoden kunnen bijvoorbeeld dode zones hebben waar het materiaal niet goed gemengd wordt. Dit kan leiden tot materiaalinsluitingen en inconsistenties in de productkwaliteit.

Om deze uitdagingen te overwinnen, kan het gebruik van een geavanceerde mengmond zoals de GSM Mixing nozzle/spuitmond van Groche helpen om het materiaal homogeen te mengen en de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren.

Principe

De GSM-mengmond wordt gebruikt voor het verwerken van thermoplasten in spuitgietprocessen.

Het ontwerpprincipe van de GSM-mixer is uniek. Elk element verdeelt de diameter in twee kanalen, die afnemen tot de helft van de diameter voordat ze weer uitzetten. De kanaalingang en -uitlaat zijn 90° verschoven.

De geleidende oppervlakken hebben een gebogen geometrische definitie. Homogene menging wordt bereikt door twee effecten; exponentiële laagvorming en snelheidsverschillen van deelstromen.

Dit maakt voortdurende menging mogelijk op een minimale menglijn.

GSM 3T GSM 4T - Ora Machines

De Groche mixing nozzle biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele mengmethoden.

Allereerst zorgt het unieke ontwerpprincipe voor een hogere smelthomogeniteit en een zorgvuldige materiaalverwerking zonder wrijving. Bovendien is er geen significant drukverlies en zijn er geen dode zones dankzij de zelfreinigende werking.

Een ander belangrijk voordeel is dat de Groche mixing nozzle kan worden gebruikt met bijna alle materialen en beschikbaar is voor alle machinetypes. Dit maakt het product veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken voor verschillende toepassingen.

Ten slotte heeft de mengmond een lange levensduur en is bijna onverwoestbaar. Dit betekent dat het een kosteneffectieve oplossing is op de lange termijn en minder onderhoud en vervanging vereist dan andere mengmethoden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts
Hallo, kan ik je helpen?