Innovatie in de Kunststofindustrie: ORA en AGS automatiseren het legen van granulaatzakken

Veel bedrijven worstelen dagelijks met het handmatig verwerken van zware zakken met kunststof granulaat. Het opheffen en legen van zakken van 25 kg is een fysieke uitdaging die belastend en potentieel schadelijk voor de gezondheid van medewerkers is. Bovendien is het ook tijdrovend en duur. Het opensnijden van deze zakken brengt ook verschillende risico’s met zich mee zoals snijwonden en andere blessures. Gelukkig hebben ORA en AGS een innovatieve oplossing ontwikkeld: een automatisch zakleegsysteem.

De nadelen van handmatig zakken legen

  • Gezondheidsrisico’s en productiviteit: Werknemers kunnen fysieke problemen zoals rugklachten ervaren als gevolg van het tillen van zware zakken. Er is een grotere kans op langdurige gezondheidsproblemen als gevolg van deze fysieke en repetitieve taken, die ziekteverzuim en hoge medische kosten voor bedrijven kunnen veroorzaken.
  • Tijdrovend en kostbaar: Het handmatig legen van zakken is een arbeidsintensief proces. Medewerkers moeten de zakken van de pallets tillen, naar de gewenste locatie brengen, openen en legen. Dit kost veel tijd en arbeidskracht, met een lagere productiviteit en hogere operationele kosten als gevolg.
  • Gevaar bij het openen van zakken: Het opensnijden van zakken brengt risico’s met zich mee. Denk aan snijwonden en andere verwondingen.  Veiligheidsmaatregelen kunnen deze risico’s wel verminderen, maar het blijft een gevaarlijk aspect van het handmatig verwerken van granulaatzakken.

De oplossing: Het Automatisch Zakleegsysteem van ORA en AGS

Om deze uitdagingen te overwinnen hebben ORA en AGS een geautomatiseerd systeem ontwikkeld. Het systeem is ontworpen om pallets met zakken efficiënt, veilig en snel te kunnen legen.

Zakleegsysteem 1 - Ora Machines

Voordelen van het geautomatiseerde systeem:

  • Verbeterde veiligheid: Het automatisch legen van zakken elimineert de risico’s van tillen en snijden, waardoor de veiligheid van medewerkers aanzienlijk wordt verbeterd.
  • Hogere efficiëntie: Het systeem kan continue en zonder onderbreking werken, wat leidt tot een hogere productiviteit en lagere operationele kosten.
  • Kosteneffectiviteit: Hoewel de initiële investering hoger is dan bij handmatig legen, betaalt het systeem zich op de lange termijn terug door arbeidskosten en medische kosten te verminderen en de efficiëntie te verhogen.

Conclusie

Het automatisch zakleegsysteem van ORA en AGS biedt een innovatieve oplossing voor een veelvoorkomend probleem in de industrie. Door de fysieke belasting, veiligheidsrisico’s en inefficiëntie van handmatig zakken legen te elimineren, kunnen bedrijven hun productiviteit verhogen en de gezondheid en veiligheid van hun medewerkers waarborgen. Deze geavanceerde technologie vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit in de automatisering en optimalisatie van industriële processen.

Met de samenwerking tussen ORA en AGS wordt een nieuwe standaard gezet voor efficiëntie en veiligheid in de kunststofindustrie. Bedrijven die deze innovatie omarmen, kunnen niet alleen rekenen op een duurzame verbetering van hun operationele processen, maar ook op en een gezondere werkomgeving voor hun medewerkers.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ontdek de Kracht van de GRAVICOLOR 110: Uw Ultieme Oplossing voor Nauwkeurige Grondstofdosering en -mixing

Bij het verbeteren van productieprocessen draait alles om precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Daarom zijn we verheugd om de GRAVICOLOR 110 aan u voor te stellen, een geavanceerde gravimetrische doseerunit die perfect is voor het mengen van verschillende grondstoffen zoals virgin materiaal, masterbatch additieven en maalgoed. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze innovatieve unit en laten we zien hoe het uw productieproces naar een hoger niveau kan tillen.

Lees verder »
Droger

De Kunst van Granulaatdroging: Het verhogen van kwaliteit en efficiëntie in de kunststofproductie

Het granulaat droogsysteem wordt gebruikt om vocht te verwijderen uit kunststofgranulaten voordat ze het verwerkingsproces (spuitgieten, extruderen of blaasvormen) ingaan. Een teveel aan vocht kan leiden tot gebreken in het eindproduct, verminderde mechanische eigenschappen en verwerkingsuitdagingen. Te droog materiaal kan op dezelfde wijze leiden tot verwerkingsproblemen en afgekeurde onderdelen. Een effectief systeemontwerp is essentieel om gewenste droogresultaten te bereiken, terwijl het energieverbruik en operationele kosten worden geminimaliseerd.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?