Material handling in optima forma; ora ontzorgt summit van ontwerp tot aftersales

‘Een toonbeeld van dat waar we goed in zijn bij ORA’, zo omschrijft Wouterus Huijgen, Technisch & Operationeel Manager Nederland bij ORA Machines, het project dat onlangs bij gewaardeerde klant Summit Europe werd afgerond.

‘Een toonbeeld van dat waar we goed in zijn bij ORA’, zo omschrijft Wouterus Huijgen, Technisch & Operationeel Manager Nederland bij ORA Machines, het project dat onlangs bij gewaardeerde klant Summit Europe werd afgerond. Wouterus is, terecht, trots. Het project dat de ontwikkeling, levering en installatie van het grondstof systeem van de 80 machines voor de nieuwe fabriek van Summit betrof, is succesvol verlopen. Het van oorsprong Belgische familiebedrijf ORA machines heeft haar positie in de kunststofverwerkende industrie in de Benelux eens te meer bevestigd.

Wouterus Huijgen werkt voor de Amersfoortse vestiging van ORA Machines. ‘Vanuit Amersfoort bedienen we de Nederlandse markt met ons eigen sales- en technische dienstteam’. Wouterus weet waar hij over praat: al meer dan 17 jaar is verbonden aan ORA. Hij startte als Service Technicus en startte meerdere projecten op. Nadat hij vijf jaar de Technische Ondersteuning en Verkoop verzorgde, werd Huijgen in 2018 Technisch en Operationeel Manager. Hij is verantwoordelijk voor de Nederlandse vestiging en onderhoudt vanuit die positie regelmatig contact met de grotere (key) accounts.

Summit Europe

 ‘Summit is zo’n relatie’, vertelt Wouterus enthousiast. ‘Zij vertrouwen al zo’n 12 jaar op onze kennis en kunde. We zijn er dan ook trots op dat we in 2017 gevraagd werden om mee te denken met de inrichting van de nieuwe Summit fabriek in Almere’. Summit Europe maakt producten die dagelijks door miljoenen mensen worden gebruikt. Bijvoorbeeld de spuitdoppen van slagroombussen, scheerschuim en haarspray. Het product wordt, van grondstof tot aan het eindproduct, geheel in eigen beheer door het bedrijf vervaardigd. ‘Dit is zo’n project dat we van scratch tot de daadwerkelijke oplevering echt samen met de klant hebben mogen doen. Van het eerste contact tot en met de scholing van de mensen die met de equipment gaan werken, ORA Machines zorgt ervoor dat het perfect voor elkaar komt!’

Motan Colotronic

Wouterus legt uit dat ORA het geavanceerde materiaal transport voor de productiemachines in de nieuwe hal mocht leveren. ‘In twee fasen hebben we de volledige productie kunnen voorzien van zgn. aanzuighoppers; machines die de kunststofkorrels aanzuigen waarna deze via een koppelstation en buizensysteem naar de machines getransporteerd worden’. Voor dit project heeft ORA Machines gewerkt met het merk Motan-Colortronic. Een Duitse kwaliteitsfabrikant die alle benodigdheden levert voor de handling van kunststof granulaat. ‘Motan-Colortronic is één van de merken die wij al meer dan 30 jaar exclusief als ORA mogen voeren. Nog zoiets om meer dan trots op te zijn’, vertelt Wouterus. 

Partners for the Plastic Processing Industry

De kracht van ORA zit ‘m, volgens de enthousiaste Technisch en Operationeel Manager in de betrokkenheid van ORA bij haar opdrachtgevers en projecten. ‘We zijn “Partners for the Plastic Processing Industry” en daar gaan we heel ver in. We zijn echt betrokken en willen onze opdrachtgevers niet alleen maar een machine of product leveren. Maar we ontzorgen en leveren een oplossing in plaats van alleen een machine of product. Daarnaast zijn we in staat, zoals in dit specifieke geval bij Summit, om een project in zijn geheel vanuit één merk en in eigen beheer uit te voeren. We nemen de volledige material handling uit handen. De bevoorradingsmachines worden geïntegreerd in een compleet systeem waarin buitensilo’s, de controle van temperatuur, vochtigheid en andere eigenschappen van de plastic korrels(granulaat) en de koppelplek (welke machines welke korrels moeten aanzuigen) zijn opgenomen. Door onze exclusieve en jarenlange samenwerking met Motan-Colrtronic beschikken wij over zeer uitgebreide kennis van het volledige productgamma en hebben we veel ervaring met totaaloplossingen voor opslag, transport, verwerking en dosering van materialen/grondstoffen

Altijd dichtbij

Na de oplevering van een project houdt het voor ORA niet op. ‘In tegendeel’, reageert Wouterus. ‘We zijn altijd dichtbij voor onderhoud, service en spareparts. We hebben de meest benodigde reserveonderdelen van ieder merk waar we mee werken op voorraad in ons eigen magazijn. Zo kunnen we onze opdrachtgevers altijd en op ieder moment van dienst zijn en blijven ontzorgen’.

Meer dan technische kennis

Het project voor Summit is een typisch voorbeeld van de kracht van ORA machines. ‘Het laat echt zien waar we als samenwerkingspartner goed in zijn’, licht Wouterus toe. Dan lacht hij en zegt: ‘Maar dat laat niet onverlet dat in onze dienstverlening voor dit project naast technische kennis en klantgerichtheid ook een hoop materiaal en vakmanschap zit. Wat dacht je van 900 bochten, 5 pompen, 80 machines om te bevoorraden, 6 dubbele buitensilo’s om de korrels in op te slaan en maar liefst 8,5 kilometer leidingwerk! Ons team van onze eigen technische mensen hebben dit alles naast uiterst functioneel ook zeer strak en netjes gebouwd.’

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of bob
bob
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?