Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.
grondstoftransportsysteem

Ontwerpoverwegingen:

Bij het ontwerpen van een grondstoftransport systeem moeten verschillende belangrijke factoren in overweging worden genomen. Deze omvatten:

Soort grondstof: Verschillende soorten grondstoffen hebben verschillende eigenschappen en kunnen verschillende soorten transportbanden en apparatuur vereisen. Zo kunnen pellets bijvoorbeeld andere vacuümontvangers nodig hebben dan poeders of hergebruik. Met glasvezel gevulde materialen zijn zeer abrasief en overmatige slijtage moet worden tegengegaan, bijvoorbeeld met materiaallijnen van roestvrij staal en glazen bochten. Zachte grondstoffen hebben mogelijk langzamere transportsnelheden nodig (via frequentie gestuurde vacuümpompen) om te voorkomen dat er “engelen haar” ontstaat in de materiaallijnen.

Doorvoer: De totale hoeveelheid grondstof die moet worden getransporteerd, bepaalt de grootte en capaciteit van de opslagapparatuur, evenals pompen, filters en vacuümontvangers. De diameter van de buizen kan ook veranderen met de doorvoer om een juiste lucht-naar-materiaalverhouding te garanderen voor verdunde fase-transport.

Transportafstand: De afstand die de grondstof moet worden getransporteerd zal ook van invloed zijn op het ontwerp van de transportbanden en apparatuur. Langere afstanden kunnen grotere pompen met meer vermogen en/of een grotere hoeveelheid pompen vereisen. Lange transportafstanden kunnen ook tussenopslag vereisen zoals stortbakken.

Omgevingscondities: De omgevingscondities waarin het grondstoftransport systeem zal werken, zoals temperatuur en vochtigheid, zullen ook van invloed zijn op het ontwerp van de apparatuur. In het geval van het transport van hygroscopische materialen, kunnen systemen in gebieden met een hoge luchtvochtigheid droog-lucht transportapparatuur nodig hebben om waterabsorptie te minimaliseren.

2 3 - Ora Machines

Apparatuur:

De apparatuur die wordt gebruikt in een grondstoftransport systeem zal afhangen van de specifieke eisen van het productieproces. Gangbare soorten apparatuur zijn onder andere:

Pompen: Verschillende pompstijlen kunnen worden gebruikt voor vacuümtransportsystemen, zoals zijkanalenventilatoren, evenals verschillende positieve verplaatsingspompen zoals Roots-blaaspompen en klauwpompen.

3 2 - Ora Machines

Aanzuighoppers en trechters: Deze ontvangen materiaal dat van elders in de fabriek is opgezogen en leveren het af aan de machinemond.

1 2 - Ora Machines

Centrale filters: Centrale filters worden gebruikt om stof uit de vacuümleiding te verwijderen voordat het de vacuümpomp binnengaat.

Besturingen: De hardware van de besturingen, als het brein van het systeem, is cruciaal voor de prestaties en betrouwbaarheid van het systeem.

5 - Ora Machines

Naast het transporteren van grondstof, kan ook andere grondstofverwerkingsapparatuur nodig zijn om hoogwaardige geconditioneerde en gemengde materialen aan de spuitgietmachines te leveren. Enkele voorbeelden:

Mixers: Mixers worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen samen te mengen.

Drogers: Drogers worden gebruikt om vocht uit de grondstof te verwijderen voordat het wordt getransporteerd.

Opslag: Silo’s en stortbakken worden gebruikt om materiaal op te slaan totdat het nodig is.

4 2 - Ora Machines

Conclusie:

Een nauwkeurig ontwerp en de implementatie van een grondstoftransport systeem zijn cruciaal voor de efficiëntie en effectiviteit van het algehele productieproces. Bij het ontwerpen van een grondstoftransport systeem moeten verschillende belangrijke factoren in overweging worden genomen, waaronder het type grondstof, doorvoer, transportafstand en omgevingscondities. Geïnteresseerd in een gesprek met de experts van ORA over uw eigen behoeften op het gebied van grondstofhandeling? Kijk ook een hier voor een referentie grondstoftransportsysteem: https://www.oramachines.com/blog/material-handling-in-optima-formaora-ontzorgt-summit-van-ontwerp-tot-aftersales/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?