Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Door te investeren in moderne apparatuur en technologieën kunnen bedrijven hun activiteiten verbeteren, de stilstand verminderen, de productkwaliteit verbeteren en zorgen voor een veiligere werkomgeving. Dit artikel verkent de belangrijkste redenen en voordelen van het upgraden van grondstofverwerkingsapparatuur en biedt inzichten om weloverwogen beslissingen te nemen voor de toekomst.

Foto 2 - Ora Machines

8 voordelen van nieuwe granulaathandelingstechnologieën:

  1. Energie-efficiëntie: Verouderde droog en transportsysteem verbruiken meer energie dan hun moderne tegenhangers. Door te upgraden naar energiezuinige apparatuur kunnen fabrikanten aanzienlijk besparen op operationele kosten en hun ecologische voetafdruk verminderen. In veel landen zijn er ook stimuleringsmaatregelen beschikbaar van nutsbedrijven of overheid om het energieverbruik te verminderen, wat de kosten van het vervangen van oudere droogapparatuur verder kan compenseren.
  2. Materiaalkwaliteit: Verouderde droogsystemen kunnen falen om nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidscontrole te handhaven, resulterend in variaties in materiaaldroogte en inconsistente of buiten-specificatie onderdelen. Moderne droogapparatuur biedt strakkere controle, wat leidt tot een meer consistente grondstofkwaliteit, en kan droogparameters moduleren volgens de doorvoer- en materiaalvereisten, waardoor zowel onder- als overdroging van materiaal wordt voorkomen. Op dezelfde manier is het handmatig mengen van materiaal tijdrovend en vereist een hoger percentage additief/kleurstof om de effecten van slechte menging te compenseren. Mengmachines en doseerunits kunnen materiaal leveren dat grondig gemengd is en kunnen dienovereenkomstig de kostbare consumptie van additieven/kleurstoffen verminderen.
Foto 4 - Ora Machines
  1. Verontreinigingspreventie: Verouderde vacuümtransportsystemen kunnen materiaaldefecten veroorzaken zoals ‘angel hair’, ‘snakeskin’ of stofvorming als gevolg van ruwe transportomstandigheden, die allemaal kunnen leiden tot defecte onderdelen bij de spuitgietmachine, blaasmachine of extruder. Sommige materialen worden geleverd met grote hoeveelheden stof die ook moeten worden verwijderd. Moderne systemen zijn ontworpen om stof uit grondstof te verwijderen via centrale filters bij de vacuümpompen. Moderne systemen kunnen ook worden voorzien van frequentieregelaars bij de vacuümpompen om intelligent de transportsnelheid te moduleren om de kans op materiaaldegradatie te verminderen.
  2. Veiligheidsverbeteringen: Ouderegrondstofverwerkingsapparatuur kan veiligheidsrisico’s voor operators opleveren als gevolg van verouderde veiligheidsvoorzieningen of mechanische storingen. Oudere transportsystemen gebruikten 230V AC-stuursignalen die elektrische risico’s met zich meebrengen. Nieuwere systemen zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsmechanismen, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd en ze gebruiken laagspanning 24VDC-stuursignalen voor verhoogde elektrische veiligheid. Het automatiseren van transportsystemen verhoogt ook de veiligheid van de operator door het aantal keren te verminderen dat operators vorkheftrucks moeten gebruiken om handmatig materiaal rond de fabriek te verplaatsen.
  3. Minder stilstand: Verouderde apparatuur is vatbaarder voor storingen en vereist frequente onderhoud. Oudere apparatuur is ook moeilijker te vinden voor vervangende onderdelen. Moderne apparatuur is ontworpen voor betrouwbaarheid, waardoor de stilstand en de bijbehorende kosten worden geminimaliseerd. Internetconnectiviteit kan de apparatuur fabrikant ook in staat stellen om op afstand toegang te krijgen tot de controles voor ondersteuning op afstand.
  4. Voorspellend onderhoud: Veel moderne grondstofverwerkingssystemen worden geleverd met ingebouwde bewakings- en diagnostische mogelijkheden, waardoor voorspellend onderhoud mogelijk is. Dit helpt onverwachte storingen te voorkomen en verbetert de levensduur van de apparatuur.
  5. Industrie 4.0-compatibiliteit: Moderne grondstofsverwerkingsapparatuur integreert vaak naadloos met Industry 4.0-technologieën, waardoor op afstand monitoren, gegevensanalyse en procesoptimalisatie mogelijk zijn. Dit resulteert in efficiëntere en op data gebaseerde activiteiten.
Foto 3 1 - Ora Machines
  1. Totale eigendomskosten (TCO): Hoewel de initiële investering in moderne apparatuur hoger lijkt dan het blijven werken met verouderde apparatuur, zijn de totale eigendomskosten bijna altijd lager vanwege het verminderde energieverbruik, de onderhoudskosten en de verbeterde operationele efficiëntie.

Conclusie

De dwingende redenen om verouderde grondstofverwerkingsapparatuur, waaronder droogsystemen, vacuümtransportsystemen , doseersystemen en regelingen, te vervangen zijn duidelijk. Upgraden naar moderne apparatuur biedt tal van voordelen, van verbeterde efficiëntie en productkwaliteit tot verbeterde veiligheid, alles tegen een lagere eigendomskost in vergelijking met de verouderde apparatuur die wordt vervangen. Bedrijven die investeren in moderne grondstofverwerkingsapparatuur zullen zich positioneren om te gedijen in een steeds competitiever en gereguleerd industrieel landschap. Het is essentieel om de specifieke behoeften van uw bedrijf zorgvuldig te evalueren en de juiste apparatuur te selecteren om een succesvolle overgang naar meer geavanceerde grondstofverwerkingsoplossingen te garanderen. Het team van ORA Machines kan u hierin adviseren en ondersteunen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?