Reageer op de stijgende energieprijzen.

ROBOSHOT ALPHA-SiB CNC series -de nieuwste energiebesparende spuitgietmachines van FANUC

Nu de elektriciteitsprijs voortdurend stijgt als gevolg van externe marktinvloeden, krijgt FANUC steeds meer vraag naar de nieuwste energiebesparende serie ROBOSHOT ALPHA-SiB CNC – spuitgietmachines. Deze volledig elektrische spuitgietmachines verbruiken tot 70% minder energie dan een conventioneel hydraulisch aangedreven alternatief, grotendeels dankzij de zeer efficiënte servomotortechnologie die op ROBOSHOT-modellen wordt gebruikt. Deze servomotoren zorgen ook voor zeer korte cyclustijden.

FANUC is een pionier op het gebied van de CNC technologie en bracht in 1985 zijn eerste volledig elektrische spuitgietmachine uit, de AUTOSHOT 50. Sindsdien is de vraag naar de daaruit voortvloeiende ROBOSHOT-serie enorm gestegen, aangezien steeds meer fabrikanten willen genieten van de energiebesparingen die deze machines opleveren. Tegenwoordig is de noodzaak om de energie-efficiëntie en duurzaamheid in productiefaciliteiten te verbeteren nog nooit zo urgent geweest, om zowel productiekosten als ons klimaat te sparen.

Sinds september 2019 is ORA machines de exclusieve verdeler van FANUC ROBOSHOT in België, Nederland en Luxemburg.

Elektrische prestaties

Gemiddeld verbruiken volledig elektrische spuitgietmachines tot 70% minder elektriciteit dan een hydraulisch alternatief van vergelijkbare grootte.  Daarnaast hebben hydraulische machines koelwater nodig, het gebruik hiervan verhoogt aanzienlijk de productiekosten. De motoren van FANUC zijn luchtgekoeld, waardoor deze kosten worden geëlimineerd.

Hydraulische machines met servomotor verspillen elektriciteit door de overdracht van energie en het opwarmen van olie. Wanneer niet-servomotortechnologie wordt gebruikt, is de energieverspilling nog groter vanwege het constant draaien van de pompmotor. Dit is niet het geval voor volledig elektrische machines.

In vergelijking met andere elektrische machines is er een energie besparing van 10 tot 15%.

Snellere terugverdientijd

Door de aanzienlijke stijging van de energiekosten, worden de werkelijke terugverdientijd voor de FANUC ROBOSHOT steeds korter. Kortere cyclustijden, lagere onderhoudskosten en een hogere opbrengst zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de productiekost per stuk. De overstap naar een volledig elektrische technologie, lijkt evident. Voeg daarbij een lange levensduur en betrouwbaarheid en de besparingen op de lange termijn worden aanzienlijk hoger.

Belangrijk is ook de mogelijkheid tot regeneratie van het vermogen van FANUC ROBOSHOT-machines. Wanneer de as vertraagt, keert de energie terug naar de stroombron, wat bijdraagt aan de totale besparing. Spuitgieterijen kunnen twee of drie volledig elektrische ROBOSHOT-machines inzetten voor hetzelfde totale elektriciteitsverbruik van één hydraulisch model.

Bewezen ROBOSHOT-voordelen

ROBOSHOT-klanten profiteren ook van de bestaande en bewezen voordelen: precisie, herhaalbaarheid, hoge kwaliteit van de onderdelen en weinig onderhoud. De FANUC ROBOSHOT is betrouwbaar en heeft een lange levensduur. Sommige klanten in Europa hebben ROBOSHOT-machines van 15-20 jaar oud, waar de jaarlijkse uitgaven aan onderdelen minder dan € 200 bedragen, dit is de laagste TCO (totale eigendomskosten) op de markt.

Spuitgietbedrijven moeten zich bewust worden dat zij door de keuze voor een elektrische spuitgietmachine de kosten voor energieverbruik aanzienlijk verminderen.  Alles wat bijdraagt tot verlagen van de totale productiekost telt.  Dit is nu nog relevanter gezien de huidige trend van stijgende energiekosten, wat nog lang kan duren.

Samenwerking ORA machines – FANUC ROBOSHOT

Met meer dan 70 jaar ervaring in het spuitgietproces en een volledig aanbod in randapparatuur is ORA machines de aangewezen partner om de ROBOSHOT te verdelen in de Benelux. ORA machines is toonaangevend op het gebied van automatisaties in verschillende industrieën.

Het ORA -team beschikt over een ruime ervaring en laat u zien hoe u uw spuitgietproces kan verbeteren en uw productie optimaliseren: elke spuitgieter kan met eigen matrijzen testen doen op de ROBOTSHOT in het testcentrum.

Tijdens de Kunststoffenbeurs in ‘s Hertogenbosch, 14-15 september 2022, zal ORA machines aanwezig zijn op het machineplein – stand 148.  Kom kennis maken en ontdek de verschillende toepassingen.

ROBOSHOT ALPHA SiB series lineup white wave hall 1 - Ora Machines
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts
Hallo, kan ik je helpen?