Stof tot nadenken: Hoe kunststof verwerking stof kan doen opwaaien (en wat je eraan kunt doen).

Bij het transporteren van kunststof granulaat kan stof een probleem vormen dat negatieve gevolgen heeft voor de werkomgeving en de productkwaliteit. Het ontstaan van stof bij kunststof granulaat transport kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals de transportapparatuur, de eigenschappen van het granulaat en de omgevingsomstandigheden.

Het inademen van stof kan leiden tot ademhalingsproblemen, irritatie aan de ogen en huid, en allergische reacties. Bovendien kan stof zich ophopen in de machines en transportleidingen, waardoor verstoppingen en slijtage kunnen ontstaan. Dit kan leiden tot vertragingen in de productie, hogere onderhoudskosten en verminderde productkwaliteit.

plaatje 2 min optimized 768x512 1 - Ora Machines

Er zijn verschillende oplossingen om de problemen van stof bij kunststof granulaat transport te verminderen:

  • Afzuigingssystemen: Het installeren van afzuigingssystemen, zoals stofafscheiders, kan helpen om het stofniveau in de werkomgeving te verminderen. Deze systemen zuigen stof en vezels af die worden gegenereerd tijdens het transporteren en verwerken van het granulaat.
  • Gebruik van geschikte apparatuur: Het gebruik van transportapparatuur met gladde oppervlakken en leidingen met lage wrijvingscoëfficiënten, kan helpen om de wrijving tussen de granulaten te verminderen en zo de stofvorming te verminderen.
  • Materiaalselectie: Het selecteren van granulaat met een lage stofvorming kan ook bijdragen aan het verminderen van het stofniveau. Sommige soorten granulaat produceren van nature minder stof dan andere. Maar dit is niet altijd mogelijk.
  • Goede ventilatie: Zorg voor een goede ventilatie in de werkomgeving om de verspreiding van stof te voorkomen. Dit kan worden bereikt door het plaatsen van ventilatoren en luchtbehandelingssystemen.
  • Regulier onderhoud: Regelmatig onderhoud van de transportapparatuur, zoals het reinigen van de transportleidingen en het vervangen van versleten onderdelen, kan helpen om stofvorming te voorkomen. Vaak wordt stof niet alleen veroorzaakt door het transport maar ook door bijvoorbeeld het gebruik van maalgoed (regrind). De maalmolen is hierin vaak de boosdoener voor het creëren van stof. De stand, instelling en kwaliteit van de messen is hierin zeer belangrijk.
  • Ontstoffing: In veel gevallen is het maken van stof niet te voorkomen. In zulke gevallen is er de mogelijk tot ontstoffing. Bijvoorbeeld na je maalmolen of net voor de productie machine.

Kortom, stofvorming bij kunststof granulaat transport kan worden verminderd door het gebruik van geschikte apparatuur, afzuigingssystemen, materiaalselectie, goede ventilatie, regulier onderhoud en ontstoffing.

ORA Machines kan u in al deze oplossingen ondersteunen. Van ontstoffing tot ventilatie van onderhoud tot aanzuigsystemen. ORA Machines is uw partner voor advies!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ontdek de Kracht van de GRAVICOLOR 110: Uw Ultieme Oplossing voor Nauwkeurige Grondstofdosering en -mixing

Bij het verbeteren van productieprocessen draait alles om precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Daarom zijn we verheugd om de GRAVICOLOR 110 aan u voor te stellen, een geavanceerde gravimetrische doseerunit die perfect is voor het mengen van verschillende grondstoffen zoals virgin materiaal, masterbatch additieven en maalgoed. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze innovatieve unit en laten we zien hoe het uw productieproces naar een hoger niveau kan tillen.

Lees verder »
Droger

De Kunst van Granulaatdroging: Het verhogen van kwaliteit en efficiëntie in de kunststofproductie

Het granulaat droogsysteem wordt gebruikt om vocht te verwijderen uit kunststofgranulaten voordat ze het verwerkingsproces (spuitgieten, extruderen of blaasvormen) ingaan. Een teveel aan vocht kan leiden tot gebreken in het eindproduct, verminderde mechanische eigenschappen en verwerkingsuitdagingen. Te droog materiaal kan op dezelfde wijze leiden tot verwerkingsproblemen en afgekeurde onderdelen. Een effectief systeemontwerp is essentieel om gewenste droogresultaten te bereiken, terwijl het energieverbruik en operationele kosten worden geminimaliseerd.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?