Stroomlijn Jouw Productie: Het Geheim Achter Probleemloos Legen van Octabins & Big Bags

Een vloeiend productieproces is de ruggengraat van elk bedrijf, vooral in de kunststofverwerkende industrie. Productieonderbrekingen zijn een nachtmerrie voor elk bedrijf. Vooral wanneer ze worden veroorzaakt door een probleem dat voorkomen had kunnen worden. Herken je het volgende scenario?
bigbag & octabin

Stel je voor: je zit midden in een productierun en plotseling stoppen de drogers omdat er niet genoeg materiaal is. Of nog erger, de spuitgietmachines of extruders komen tot stilstand, waardoor kostbare tijd en middelen verloren gaan.

Het leegmaken van Octabins & Big Bags kan een ware uitdaging zijn en zorgt vaak voor onnodige problemen. Traditionele systemen zoals een standaard zuigbuis voor het legen van Octabins en Big Bags hebben vaak te kampen met moeilijkheden.

Octabin 1 - Ora Machines

Octabins

Het legen van de inhoud uit octabins verloopt niet altijd vlekkeloos en kan leiden tot productieonderbrekingen. De binnenzak (liner) wordt bijvoorbeeld naar binnen gezogen of het materiaal stroomt niet continu uit de Octabin. Vooral het laatste restje materiaal kan vaak niet automatisch uit de Octabin worden gezogen. Niet zelden  moet een operator de zuigbuis handmatig begeleiden om de Octabin of big bag volledig leeg te maken.

Gelukkig zijn er goede oplossingen voor deze problemen.

Neem bijvoorbeeld het ES14 Oktabin leegstation , een gepatenteerde oplossing die een probleemloze materiaalafvoer uit octabins garandeert. De unit wordt automatisch bestuurd, zonder dat er ingewikkelde aanpassingen of programmering nodig zijn. De ES14 kan werken met alle soorten pallets en kantelt de Octabin geleidelijk naar voren, waardoor een deze volledig wordt geleegd!

De telescopische zuiglans vereenvoudigt het proces aanzienlijk en maakt het mogelijk om zelfs de grootste octabins te legen. De punt van de lans is speciaal ontworpen om te voorkomen dat de folievoering van de Octabin wordt opgezogen. Nadat de toevoer is ingeschakeld, zorgt de lansgeleiding ervoor dat de lans naar de bodem van de Octabin beweegt. De lans blijft in die positie totdat de Octabin volledig leeg is.

Octabin 2 - Ora Machines

Big Bags

Het legen van Big Bags is een cruciale stap in de bulkverwerking, en de keuze van de juiste methode hangt af van verschillende factoren, waaronder de frequentie van gebruik, de beschikbare middelen en de vereisten voor veiligheid en efficiëntie.

Voor het lege van Big Bags zijn er verschillende oplossingen te vinden! Hierbij is een Big Bag losstation de meest gebruikte manier om deze leeg te maken.

Laten we eens kijken naar enkele methoden die worden gebruikt voor het legen van Big Bags en de voor- en nadelen ervan.

1. Verwerking van de Big Bag met een vorkheftruck via een verwerkingskruis

Deze methode maakt gebruik van een vorkheftruck met een speciaal ontworpen behandelingskruis om de big bag op te tillen en op een ledigingsstructuur te plaatsen. Het voordeel hiervan is de aanschafkost, omdat het geen extra installatiekosten met zich meebrengt. Echter, het is afhankelijk van de beschikbaarheid van bekwame heftruckbestuurders en kan de efficiëntie beperken door wachttijden.

Big bag 1 - Ora Machines

2. Behandeling door een elektrische takel bevestigd aan de structuur van het big bag vacuümstation

Deze methode biedt meer autonomie aan de productieoperators, aangezien ze zelf de big bag op het station kunnen plaatsen. De elektrische takel zorgt voor maximale veiligheid en flexibiliteit, waardoor het een populaire keuze is. Het kan worden aangepast aan verschillende big bag afmetingen en biedt verschillende opties voor functionaliteit, hoewel het periodiek onderhoud vereist.

Big bag 2 - Ora Machines

Conclusie

Kort samengevat kan gezegd worden dat het lege van Octabins & Big Bags een uitdaging kan zijn. ORA Machines is gespecialiseerd in het volledige materiaal handeling systeem waaronder het lege van beide. Wilt u sparren over het legen van uw bulk materialen uit Octabin of Big Bag, contract het ORA team! Tot slot is er altijd de mogelijkheid om een Oktabin of Bigbag systeem gratis op proef te krijgen, zo weet u zeker dat het lege goed gaat en uw problemen zijn opgelost!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grondstoftransportsysteem

Ontwerp van een grondstoftransportsysteem

Grondstoftransport systemen zijn een essentieel onderdeel van de productie van kunststoffen. Deze systemen worden gebruikt om verschillende soorten grondstoffen van de ene locatie naar de andere te transporteren binnen een faciliteit en uiteindelijk de grondstoffen in goede staat en in voldoende hoeveelheden bij de spuitgietmachines af te leveren voor volledige productie.

Lees verder »
Reject Chutes

De Onopvallende Helden: Reject Chutes

Bij het bekijken van de spuitgiet productielijn van een fabriek, worden vaak de indrukwekkende machines bewonderd die met precisie en snelheid onderdelen produceren. Maar wat gebeurt er met de onderdelen die niet voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen? Daar komen de “reject chutes” om de hoek kijken – een cruciaal en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het productieproces.

Met dit artikel nemen we een kijkje naar deze ogenschijnlijk eenvoudige maar toch belangrijke elementen van industriële automatisering.

Lees verder »

Optimalisatie van grondstofverwerkingsapparatuur: Voordelen van Upgraden naar Moderne Technologieën

Het hanteren van grondstof speelt een cruciale rol in elk spuitgietbedrijf. Zelfs de beste spuitgietmachine zal inferieure onderdelen produceren als deze wordt gevoed met slecht behandelde grondstof. Toch vertrouwen veel spuitgieters nog steeds op verouderde apparatuur die kan leiden tot afgekeurde onderdelen, systeemstilstand en een hoog energieverbruik. Verouderde apparatuur is ook moeilijker te onderhouden vanwege het lage beschikbaarheidspercentage van reserveonderdelen.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?