Bufferoplossingen

Het bufferen van uw productie is altijd maatwerk op basis van uw productie volume, logistieke mogelijkheid en beschikbare ruimte. Afhankelijk van uw vraagstelling kunnen we samen de beste oplossing engineeren. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van producten die daarbij veel gebruikt worden.

2-weg verdeelsystemen

Pneumatische verdelers, omkeerbare transportbanden of 2-wegkleppen kunnen zowel voor kwaliteitscontrole als voor automatisering worden ingezet.

2-wegkleppen dienen voor het afwisselend vullen van twee containers en bieden daarmee – vaak in combinatie met een telbesturing – een bufferoplossing.

Het ontwerp wordt volledig aan uw vraag aangepast: materiaal, afmetingen, besturing, chassis of machineaansluitingen.

https://www.mtf-technik.de/de/automation-wrap/automation

Ora1 - Ora Machines
Bufferoplossingen

Draaitafel

Het pick-up station maakt integraal onderdeel van het MTF-automatiseringsprogramma en dient als bufferstation aan het einde van een productieketen.

Een draaitafel in combinatie met een telbesturing dient voor het afvullen met een precieze hoeveelheid.  Op dezelfde sturing kan ook extra randapparatuur zoals een transportband aangesloten worden.

Het ontwerp van de draaitafel met betrekking tot materiaal, diameter en positie van de zakhouder, is afhankelijk van uw eisen.  Speciale uitvoeringen in RVS, voor gebruik in de clean room, of een pick-up station met meerdere niveaus zijn mogelijk. 

Multi-level transportbanden en liftsystemen

Beschikbare ruimte in de productieruimte wordt kleiner. Naast het verhogen van de productiviteit van machines en personeel, moet ook de beschikbare ruimte steeds efficiënter gebruikt worden.

Multi-Level transportbanden, deels ook in combinatie met automatische liftsystemen, bieden hier de ideale oplossing voor het onbemand bufferen van een grotere productiehoeveelheid – ideaal voor een nachtploeg of weekendproductie.

Transportbanden met meerdere niveaus worden op maat ontworpen om een optimale aanpassing aan bestaande infrastructuren en processen mogelijk te maken.

Ora3 - Ora Machines
Automatisering van opslag Bufferstations 2 - Ora Machines

Lineaire buffersystemen

Wanneer productiemachines parallel en relatief dicht naast elkaar staan en de bakken direct bij de productiemachine gevuld en gebufferd moeten worden, is een lineair kistenopslagsysteem uiterst geschikt

De aansturing van de boxbuffers is afhankelijk van de individuele toepassing: een containerwissel na een ingestelde tijd of gestuurd door het tellen van de machinepulsen.  Extra scheidings- en telsystemen of een stuktelling door geïntegreerde weegmodules zijn ook mogelijk.

Modulair opgebouwde buffersystemen – eventueel in combinatie met rollenbanen – maken veelzijdige gebruiksmogelijkheden op verschillende productiemachines mogelijk.

Multi-Linea depot station

Bij veel productiebedrijven wordt de beschikbare ruimte steeds beperkter. De overstap naar een geautomatiseerde, onbemande productie en de daarbij behorende tijdelijke materiaalbuffering zorgt voor een lean oplossing.

Hier biedt het Multi-Linea bufferstation van MTF de optimale oplossing: afhankelijk van het ontwerp kunnen kartonnen dozen, boxen of zakken automatisch gevuld en vervolgens gebufferd worden.

Het Multi-Linea doorschuifstation bestaat uit een grondplaat met opneemmechanisme voor containers of zakken en een bedienvriendelijk besturing.

Wanneer de beschikbare ruimte smal maar relatief lang is, komt de Multi-Linea optimaal tot zijn recht.

Ora5 - Ora Machines

De relatie tussen ORA machines en MTF Technik

ORA machines is al ruim 20 jaar de exclusieve partner van het Duitse MTF Technik in Nederland, België en Luxemburg als het gaat om oplossingen voor transport, separeer en buffering voor de kunststofindustrie.

MTF Technik is een Duits familiebedrijf wat al meer dan 45 jaar lang de hoogste kwaliteit in oplossingen van transporttechnology, separeerstemen en bufferoplossingen ontwikkelt. Alle onderdelen worden in eigen huis ontworpen, gemaakt en geassembleerd.

De geschiedenis wordt gevormd door een groot aantal technische innovaties en patenten die MTF Technik maken tot technologie- en kwaliteitsleider in de transportbandtechnologie. Dit vooral in de kunststof- en metaal industrie. Daarbij gaat het niet alleen om de kwaliteit van producten maar ook de kwaliteit van de samenwerking.

In de omgang met hun klanten, agentschappen, leveranciers en dienstverleners spelen waarden als eerlijkheid, betrouwbaarheid, toewijding en competentie een essentiële rol. Het doel van MTF Technik is een langdurige relatie op basis van partnerschap. Dit geldt zowel voor externe relaties als voor onze medewerkers. Wij zijn trots dat we met ORA machines mogen spreken over zo’n langdurige relatie met MTF Technik en hebben samen met hen al menig transport/buffer of separeer oplossing geleverd in de industrie in Nederland, België en Luxemburg.

Onze leveranciers

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Privacyverklaring

Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts

Hallo, kan ik je helpen?