Nieuwsbericht

De sleutel tot efficiënte granulatie

Maalgoed gebruiken in uw productie kan veel voordelen opleveren. Minder verbruik van virgin materiaal, minder afval en hierdoor is het ook een stuk duurzamer.
kunststof granulaat

Ongeacht met welke toepassing u werkt of de grootte van de maalmolen die u gebruikt, de kwaliteit van het maalgoed dat uit de maalmolen komt, is waar het om gaat. Als het maalgoed van hoge kwaliteit is, een gelijkmatige grootte heeft en het stofgehalte tot een minimum wordt beperkt, kan het maalgoed direct teruggaan naar uw productie proces en hiermee bespaart het de kosten van nieuw materiaal en elimineert het kosten en handling voor opslag en drogen.

Een aantal punten zijn hierin belangrijk. Vandaag bespreken we er één.

In tekst 1 - Ora Machines

De Messen

Het mes ontwerp en de staalkwaliteit van het mes houden rechtstreeks verband met doorzet, stof, trillingen, geluid en energieverbruik. Hoe botter de messen hoe meer energie de molen verbruikt en hoe meer stof, geluid en trillingen erg wordt gegenereerd. Goed onderhouden en scherpe messen leveren niet alleen meer doorzet en betere maalkwaliteit op, maar de messen gaan ook langer mee .

De constante snijcyclus van Rapid garandeert de juiste afstand tussen de zeef en de mespunten, wat essentieel is voor hoogwaardig maalgoed, vooral na meerdere mes slijpingen.

De opening tussen de roterende messen en de vaste messen is cruciaal voor de kwaliteit van het maalgoed en voor het minimaliseren van stofgeluid en trillingen tijdens het malen. Door de mes opening binnen de aanbevolen waarden te houden, helpt het de maalmolen zo efficiënt mogelijk te werken, waardoor het best mogelijke maalgoed wordt geproduceerd.

Rapid maakt gebruik van speciale een schone dubbele schaar en een constante snijcyclus produceert materialen van uniforme grootte met minimaal stofgehalte, zelfs met de zwaarste materialen. Hiermee wordt het malen naar een hoog niveau getrokken!

In tekst 2 - Ora Machines

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Privacyverklaring

Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts

Hallo, kan ik je helpen?