Volumetrisch en Gravimetrisch doseren en mengen.

doseren en mengen

Volumetrische doseer- en meng units

Motan-Colotronic heeft een breed assortiment aan volumetrische doseer- en meng units. De toestellen zijn erg accuraat door de hellende doseerschroeven, alsook kostenefficiënt en betrouwbaar dankzij het principe van mengen a.d.h.v. zwaartekracht. Materiaalkosten kunnen laag geworden houden door te doseren met masterbatch. Afhankelijk van uw doseer- en mengbehoeften kunt u kiezen uit verschillende toestellen: MINICOLOR V, MINIBLEND V, SPECTROCOLOR V, C-FLEX M, enz.

MINICOLOR V

Het volumetrische MINICOLOR V doseer- en mengtoestel van Motan-Colortronic biedt een uitstekende mengkwaliteit en een consistente, accurate dosering bij het direct toevoegen van additieven aan de verwerkingsmachine. De MINICOLOR V wordt gemonteerd tussen de machinehopper en de toevoer van de kunststofverwerkende machine, en heeft hierdoor slechts weinig ruimte nodig.

Een roestvrijstalen, kruisvormige inzet aan de menghals verdeelt de vrij stromende hoofdcomponenten in twee materiaalstromen. Deze stromen samen met de simultaan gedoseerde additieven aan de materiaaltoevoer en resulteren in een homogeen mengsel.

Afhankelijk van de vereisten kunnen schroef- of schijfdoseringen gemonteerd worden op de menghals.

MINIBLEND V

Het volumetrische MINIBLEND V doseer- en mengtoestel van Motan-Colortronic biedt een uitstekende mengkwaliteit en een consistente, accurate dosering bij het direct toevoegen van een additief aan de vrije materiaalstroom van één hoofdcomponent.

De MINIBLEND V wordt gemonteerd op de toevoer van de kunststofverwerkende machine en neemt hierdoor weinig ruimte in beslag. Het toestel bevat een Y-vormige menghals van gietstaal, en een aluminium schijfdoseermodule met HC coating, inclusief plexiglazen opslagreservoir voor additieven met een deksel om manueel te vullen.  De schijfdoseermodule kan eenvoudig verwijderd worden voor snelle kleurenwisseling. Schijfdosering is ideaal voor doorzichtige en ondoorzichtige delen, alsook voor het doseren van erg kleine aantallen.

Gravimetrische doseer- en mengunits

De gravimetrische doseer- en meng units van Motan-Colortronic kunnen worden gemonteerd op snel verwerkende spuitgietmachines zonder te verliezen aan nauwkeurigheid doordat ze immuun zijn voor vibraties.  Alle gravimetrische doseer- en meng units zijn voorzien van intelligente besturingen met uitgebreide interface mogelijkheden. Afhankelijk van uw specifieke vereisten kunt u kiezen uit verschillende gravimetrische doseer- en mengtoestellen: MINICOLOR G, GRAVICOLOR 30 MD, GRAVIPLUS, SPECTROCOLOR G, C-FLEX M, enz.

Doseren & mengen_Gravimetrische doseer- en meng units_GRAVICOLOR (1)

MINICOLOR G

De MINICOLOR G van Motan-Colortronic is een compact gravimetrisch doseer- en mengtoestel voor één hoofdcomponent en één masterbatch of additief in granulaatvorm, geschikt voor spuitgietmachines, extruders en blaasgietmachines.

Het doseerstation voor masterbatch of additief is geïnstalleerd op een robuuste, maar extreem nauwkeurige meetcel en werkt aan de hand van gewichtsverlies meettechnologie (loss-in-weight). Dit biedt operationele veiligheid voor de hoogwaardigste eisen.

GRAVICOLOR

De GRAVICOLOR van Motan-Colortronic is een gravimetrisch doseer- en mengtoestel die direct op de toevoerflens van de kunststofverwerkende machine kan worden geïnstalleerd. Het toestel kan tot 4 granulaatcomponenten doseren en mengen. De moderne microprocessorbesturing controleert voortdurend de gemeten waarden ten opzichte van de voorgedefinieerde waarden. Dit garandeert een uitzonderlijk hoge receptnauwkeurigheid (± 0.1%) door automatische zelfoptimalisatie.

GRAVIPLUS

De GRAVIPLUS van Motan-Colortronic is een continu loss-in-weight gravimetrisch synchroon doseer- en mengtoestel voor vrijstromend granulaat, maalgoed, poeder, vloeistof en vezels.

Voor elk GRAVIPLUS toestel zijn tot acht precisie-doseerschroeven inzetbaar. Het toestel is ontwikkeld voor rendementen van 0,25 kg/u tot 7,5 kg/u. Deze rendementen worden alleen maar bereikt in continue extrusietoepassingen. De dosering van de componenten wordt continu gedaan. De materialenstroom voor elk component wordt voortdurend gemonitord en gereguleerd.

De relatie tussen ORA Machines en Motan-Colortronic

ORA machines verzorgt de verkoop en service van Motan-Colortronic doseer en mengapparatuur in de kunststof verwerkende industrie in België, Nederland en Luxemburg. ORA machines is de exclusieve leverancier van Motan-Colortronic voor de productie verwerking van kunststof onderdelen.

Al meer dan een 45 jaar verkoopt, installeert en onderhoudt ORA machines de apparaten van Colortronic. In 2006 werd Colortronic overgenomen door Motan en vanaf 2010 heeft ORA machines de exclusieve vertegenwoordiging van het merk Motan-Colortronic voor België, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg.

Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts

Door onze lange relatie met Motan-Colortronic kunnen we met trots zeggen dat we een zeer uitgebreide ervaring hebben met het volledige productgamma. Wij helpen u graag verder met onze kennis, knowhow en ervaring om het juiste doseer- of mengtoestel te kiezen.

Onze leveranciers

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Privacyverklaring

Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts

Hallo, kan ik je helpen?