Ultrasoon lassen machine

Ultrasoon lassen

Door ultrasone trillingen treedt een lokale versmelting op die twee kunststofproducten met elkaar verbinden. Ultrasoon lassen is een snelle, energie-efficiënte techniek die leidt tot hoog kwalitatieve verbindingen.

Ultrasoon snijden is een eenvoudig principe: de draad van een trillend mes (titanium sonotrode) is ontworpen voor gebruik met een voor ingestelde amplitude (van 30 tot 100 µ) en frequentie (van 20 of 30 KHz.  Hierdoor wordt een versnelling van 105 g gecreëerd die, met behulp van een op- en neerwaartse pers, nauwkeurig snijdt zonder bramen of productverlies.

Afbeedding OMEGA 4 - Ora Machines

Ultrasone lasapparaten

De Omega 4 series van Mecasonic voldoet aan de “Industrie 4.0” – normen. 

Deze serie is ontworpen om gemakkelijk te worden geïntegreerd in een geautomatiseerde omgeving en communiceert met randapparatuur zoals een geluidsisolatiecabine, een draaitafel, …

De OMEGA 4 series van Mecasonic bestaat uit drie verschillende types en is verkrijgbaar in vermogensbereik van 500 tot 4.000 Watt met frequenties van 20, 30 of 40 kHz

Afbeedling Pulse Touch - Ora Machines

Generator PULSE

De nieuwe generatie Mecasonic ultrasone generatoren, PULSE, is aangepast aan de behoeften van integrators. De rol van een generator is het analyseren van de vermogensbehoefte van een akoestische assemblage om optimaal lassen te garanderen. De PULSE-reeks Mecasonic ultrasone generatoren zijn verkrijgbaar in frequenties van 20, 30 of 40 KHz, beschikbaar in vermogens variërend van 400 tot 3000 watt. Er zijn 2 types: PULSE One & PULSE Touch.

Afbeelding generateur - Ora Machines

Laspen & laspistool

Draagbare lasapparatuur, die rechtstreeks op de generator aangesloten wordt, geschikt voor laspunten te maken op moeilijk toegankelijke zones. Eenvoudig te bedienen en te transporteren tussen uw verschillende assemblagestations.

CRAYON PENCIL e1702905227696 - Ora Machines

Ultrasoon snijden

Ultrasoon snijden garandeert een zeer nauwkeurige, zuivere snijbeweging zonder productverlies. De ultrasone trillingen voorkomen dat er aan het titanium lemmet blijft kleven en zorgen er voor dat de messen minder gereinigd moeten worden.  Uiterst geschikt voor voedings-, textiel- en pneumatische industrie.

Mecasonic biedt een volledig set aan met generator en sonotrode.  Sonotrodes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, op maat van uw noden.

De relatie tussen ORA Machines en Mecasonic

Voor de kunststof verwerkende industrie is ORA machines al vele jaren de exclusieve leverancier in België en het Groothertogdom Luxemburg van Mecasonic, expert in las en snij-technologie.

Door de jarenlange samenwerking en ervaring kunnen we met vertrouwen zeggen dat we voor elke applicatie, met betrekking tot lassen of ultrasoon snijden, de meest passende oplossing hebben. 

Plan een vrijblijvend gesprek in met onze experts

Met al onze ervaring en expertise adviseren wij u graag de juiste oplossing voor uw applicatie. Vraag hiervoor een vrijblijvend gesprek met ons aan.

Hallo, kan ik je helpen?