Ontdek de Kracht van de GRAVICOLOR 110: Uw Ultieme Oplossing voor Nauwkeurige Grondstofdosering en -mixing

Bij het verbeteren van productieprocessen draait alles om precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Daarom zijn we verheugd om de GRAVICOLOR 110 aan u voor te stellen, een geavanceerde gravimetrische doseerunit die perfect is voor het mengen van verschillende grondstoffen zoals virgin materiaal, masterbatch additieven en maalgoed. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze innovatieve unit en laten we zien hoe het uw productieproces naar een hoger niveau kan tillen.
Foto 6 - Ora Machines

De Voordelen van de GRAVICOLOR 110

1. Uitmuntende Precisie en Consistentie

Dankzij de innovatieve verticale schuifkleptechnologie kan de GRAVICOLOR 110 tot vier verschillende materialen met de hoogste nauwkeurigheid doseren en mengen. Dit betekent dat u altijd een consistent product krijgt, ongeacht de complexiteit van de receptuur. De precisie van deze unit stelt u in staat om het percentage additieven te verminderen zonder kwaliteitsverlies, wat resulteert in lagere materiaalkosten.

2. IntelliBlend: Zelfoptimalisatie voor Optimale Prestaties

Het IntelliBlend-systeem in de GRAVICOLOR 110 zorgt voor een nauwkeurige en consistente dosering, onafhankelijk van de recepten, materialen of de operationele omgeving. Dit systeem analyseert continu alle procesdata en optimaliseert zichzelf om het beste werkingspunt te bereiken. Hierdoor garandeert het systeem de hoogste receptintegriteit en een consistent hoge productkwaliteit. Eventuele schommelingen in de gedoseerde hoeveelheden worden automatisch gecorrigeerd, waardoor de betrouwbaarheid van uw productieproces wordt verbeterd.

Foto 2 - Ora Machines

3. Geïntegreerd Transportsysteem

Met de geïntegreerde GRAVInet-besturing bespaart u op de kosten van een apart transportsysteem. Deze unit kan tot vijf materiaalbeladers met een blowerstation en stand-by blower aansturen, wat zorgt voor een naadloze integratie in uw bestaande productieomgeving. Het netwerk van meerdere GRAVICOLOR-units zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit en een centrale WEB-panel geeft u een overzicht van de gehele productie.

4. Modulair Ontwerp voor Maximale Flexibiliteit De GRAVICOLOR 110 is modulair ontworpen, wat betekent dat u de unit kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. U kunt tot vier materiaaltrechters met twee verschillende doseergroottes variabel toewijzen, waardoor u altijd de perfecte configuratie voor uw productieproces heeft. Alle materiaalcontactdelen zijn gemaakt van roestvrij staal, wat een contaminatievrije werking en eenvoudige reiniging garandeert.

Foto 3 min - Ora Machines

5. Gebruiksvriendelijk en Tijdbesparend

Snelle materiaalwisselingen en reiniging worden mogelijk gemaakt door het geoptimaliseerde modulaire ontwerp. De grote voordeur, verwijderbare weegbak en gemakkelijk toegankelijke mengkamer maken het eenvoudig om materialen te wisselen en de unit schoon te maken. Bovendien blijven de materiaalbeladers permanent bevestigd aan de basisunit, wat de handling en reiniging vereenvoudigt.

Foto 4 - Ora Machines

6. Innovatieve Verticale Schuifklep Dosering

De speciaal ontwikkelde verticale schuifklep zorgt voor de hoogste doseernauwkeurigheid. Aangestuurd door pneumatische cilinders, biedt deze technologie de hoogste snelheid en precisie, waardoor uw product altijd voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen.

Foto 5 - Ora Machines

7. Geavanceerde Controle en Documentatie

De GRAVInet GC-E besturing biedt een intuïtief en gebruiksvriendelijk touchscreen display, waarmee u eenvoudig en veilig de unit kunt bedienen. Met functies zoals regranulaatbeheer en CONTROLreport kunt u alle procesdata documenteren en rapporteren, wat bijdraagt aan uw kwaliteitsborging en onderhoud.

Conclusie: De GRAVICOLOR 110 is uw Partner in Productie

De GRAVICOLOR 110 biedt een ongeëvenaarde combinatie van precisie, flexibiliteit en betrouwbaarheid. Of u nu werkt in spuitgieten, blaasvormen of extrusieprocessen, deze gravimetrische doseer- en mengunit zal uw productieproces optimaliseren en uw materiaalkosten verlagen. Met zijn innovatieve technologieën en gebruiksvriendelijke ontwerp is de GRAVICOLOR 110 de ideale keuze voor elke moderne productiefaciliteit.

Bent u klaar om uw productieproces te verbeteren? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat de GRAVICOLOR 110 voor uw bedrijf kan betekenen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Picture of oramachines
oramachines
ORA Machines onderscheidt zich door samen te werken met toonaangevende merken in de kunststofverwerkingsindustrie. Deze partnerschappen stellen ons in staat hoogwaardige machines en apparatuur te leveren die bekend staan om hun innovatieve technologieën en betrouwbaarheid.
0 0 stemmen
Waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ontdek de Kracht van de GRAVICOLOR 110: Uw Ultieme Oplossing voor Nauwkeurige Grondstofdosering en -mixing

Bij het verbeteren van productieprocessen draait alles om precisie, efficiëntie en betrouwbaarheid. Daarom zijn we verheugd om de GRAVICOLOR 110 aan u voor te stellen, een geavanceerde gravimetrische doseerunit die perfect is voor het mengen van verschillende grondstoffen zoals virgin materiaal, masterbatch additieven en maalgoed. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van deze innovatieve unit en laten we zien hoe het uw productieproces naar een hoger niveau kan tillen.

Lees verder »
Droger

De Kunst van Granulaatdroging: Het verhogen van kwaliteit en efficiëntie in de kunststofproductie

Het granulaat droogsysteem wordt gebruikt om vocht te verwijderen uit kunststofgranulaten voordat ze het verwerkingsproces (spuitgieten, extruderen of blaasvormen) ingaan. Een teveel aan vocht kan leiden tot gebreken in het eindproduct, verminderde mechanische eigenschappen en verwerkingsuitdagingen. Te droog materiaal kan op dezelfde wijze leiden tot verwerkingsproblemen en afgekeurde onderdelen. Een effectief systeemontwerp is essentieel om gewenste droogresultaten te bereiken, terwijl het energieverbruik en operationele kosten worden geminimaliseerd.

Lees verder »
Hallo, kan ik je helpen?